Dopisni tečaj "Procvat"

Dopisni zdravstveni tečaj PROCVAT je javnozdravstveni program promocije zdravlja i prevencije kardiovaskularnih i zloćudnih bolesti od kojih umire preko 75% stanovnika naše zemlje. Pravilnim načinom života i prehrane te se bolesti mogu spriječiti u najmanje 50 do gotovo 80% slučajeva, a polaznici ovog tečaja uče na koji način to postići. Tečaj je utemeljen na stručnim i znanstvenim načelima koji su prikazani na jednostavan i običnom čovjeku razumljiv način.

PROCVAT se sastoji od deset lekcija koje su podijeljene na teoretski i praktično-radni dio. Polaznici tečaja uče kako načinom života mogu smanjiti osobni rizik obolijevanja od srčanog infarkta, moždanog udara i četiri najraširenije vrste raka u našoj zemlji (rak pluća, rak dojke, rak debelog crijeva i rak prostate). Na osnovi stručnih testova u kojima otkrivaju svoje osobne navike liječnica im izračunava rizik obolijevanja od spomenutih bolesti i savjetuje im koje promijene trebaju usvojiti u svom zdravstvenom ponašanju kako bi smanjili taj rizik. Svakom polazniku je osigurana podrška pri praktičnom radu na najmanje jednoj navici (faktoru rizika) u sklopu tečaja (vođenje samoanalize, dnevnik promjene, itd). Na taj način on saznaje praktične vještine koje kasnije može samostalno uporabiti i u radu s drugim navikama. U ovoj, najnovijoj verziji tečaja polaznicima se poklanjaju i recepti zdravih jela.

Glavna autorica i voditeljica tečaja je mr. sc. Roberta Katačić, dr. med.

Ranije verzije tečaja: www.procvatzdravlja.com

Procvat za zatvorenike 2012

Tijekom jeseni 2012. godine, te zime 2012./2013. godine Roberta Katačić, dr. med. i Gordana Radišić, viša fizioterapeutkinja provele su kroz dopisni tečaj PROCVAT 105 zatvorenika - ovisnika iz zatvora u Puli, Zadru, Varaždinu, Zagrebu, Šibeniku, Požegi i Osijeku, te iz kaznionica u Lepoglavi i Glini. Program je najvećim dijelom financiran od strane Ministarstva zdravlja, a održan je u suradnji s Središnjim uredom Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa. Rezultati projekta su značajni. 87% polaznika je kroz pismene testove dokazalo da je njihovo teoretsko znanje o zdravom načinu života i zdravim navikama poraslo. Osim toga, 73% njih je mijenjalo barem jednu zdravstvenu naviku tijekom pohađanja tečaja.

Više...

Procvat za zatvorenike 2010

Na poticaj Ministarstva pravosuđa RH, Udruga je u jesen 2009. godine započela sa pilot projektom provedbe tečaja PROCVAT za zatvorenike pulskog i gospićkog zatvora. Kroz tečaj je prošlo 57 zatvorenika: 43 iz Zatvora u Puli i 14 iz Zatvora u Gospiću

Više...

Procvat za pulske pacijente

Krajem srpnja 2009. započela je regrutacija polaznika dopisnog zdravstvenog tečaja PROCVAT među pacijentima liječnika opće prakse DZ Pula koji su locirani u Flanatičkoj 27 u Puli (dr. Robert Bilić, dr. Snježana Bilić, dr. Brankica Dobrić, dr. Slavica Feranda, dr. Marija Kurtović, dr. Vlasta Lorencin P., dr. Marija Runko I., dr. Miroslav Šabijan, dr.Violeta Šabijan, dr. Snježana Šugar B., dr. Anica Vujović i dr. Dušanka Žutić).

Zahvaljujući donacijama Grada Pule i Udruge Procvat zdravlja ove je godine osiguran besplatan tečaj za 50 korisnika - pulskih pacijenata. Tečaj se odvija dopisnim putem u deset lekcija koje su predstavljene u 5 slikovitih brošurica. Uz teoretske lekcije tečaj sadrži i praktično - radni dio, a poseban poklon svim polaznicima jesu odabrani recepti zdravih jela. Više o tečaju PROCVAT. (link)

Ukoliko je vaš osobni liječnik/ica među spomenutima možete mu/joj se obratiti za upisnicu u tečaj ili se javite direktno na naš telefon 052/215-468!

Upisujemo polaznike do popunjenja sponzoriranih mjesta!

Procvat za gospićke pacijente

U kolovozu 2009. započela je regrutacija polaznika dopisnog zdravstvenog tečaja PROCVAT među pacijentima liječnika opće prakse DZ Gospić koji su locirani u Bilajskoj 5 u Gospiću (dr. Ceda Basarić, dr. Jasna Jurjević, dr. Milka Majerović, dr. Evica Ratković i dr. Ivanka Trešnjić).

Zahvaljujući donacijama anonimnih donatora iz Like i Udruge Procvat zdravlja ove je godine osiguran besplatan tečaj za 50 korisnika - gospićkih pacijenata. Tečaj se odvija dopisnim putem u deset lekcija koje su predstavljene u 5 slikovitih brošurica. Uz teoretske lekcije tečaj sadrži i praktično - radni dio, a poseban poklon svim polaznicima jesu odabrani recepti zdravih jela. Više o tečaju PROCVAT. (link)

Ukoliko je vaš osobni liječnik/ica među spomenutima možete mu/joj se obratiti za upisnicu u tečaj ili se javite direktno na naš telefon 052/215-468!

Upisujemo polaznike do popunjenja sponzoriranih mjesta!


Procvat na Pašmanu

U kolovozu 2009. započela je, kao pilot projekt, regrutacija polaznika dopisnog zdravstvenog tečaja PROCVAT među pacijentima dr. Josipa Šarića u Tkonu na otoku Pašmanu.

Udruge Procvat zdravlja ove godine sponzorira besplatan tečaj za 20 korisnika -pacijenata s Pašmana. Tečaj se odvija dopisnim putem u deset lekcija koje su predstavljene u 5 slikovitih brošurica. Uz teoretske lekcije tečaj sadrži i praktično - radni dio, a poseban poklon svim polaznicima jesu odabrani recepti zdravih jela. Više o tečaju PROCVAT. (link)

Ukoliko je dr. Šarić vaš osobni liječnik možete mu se obratiti za upisnicu u tečaj ili se javite direktno na naš telefon 052/215-468!

Upisujemo polaznike do popunjenja sponzoriranih mjesta!