Poveznice

10.06.2009

Čuvaj svoje srce za studente, Pula 2009.

Završna svečanost s pulskim studentimaTijekom proljeća 2009. održan je pilot program zdravstveno preventivnih radionica Čuvaj svoje srce za pedesetak studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (Odjel za obrazovanje učitelja i odgojitelja i Odjel za humanističke znanosti), kao i Visoke tehničke škole u Puli - Politehnički studij s pravom javnosti u organizaciji Udruge Procvat zdravlja i pod stručnim vodstvom dr. Roberte Katačić.

Program je za studente bio u potpunosti besplatan, a omogućen je donacijama Istarske županije, Grada Pule, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Visoke tehničke škole u Puli - Politehnički studij, Udruge Procvat zdravlja i tvrtke Advent d.o.o.

Regrutacija studenata (uglavnom zadnjih godina studija) izvršena je u tjednu od 23. do 27. ožujka 2009. Formirano je pet grupa studenata od kojih su tri grupe s pedagoških studija (studenti razredne nastave i predškolskog odgoja), jedna je grupa s filozofskog fakulteta, a peta grupa s politehnike. Program je trajao od 24. ožujka do 05. lipnja 2009.

U utorak, 09. lipnja 2009. održana je završna svečanost dodjele diploma uspješnim studentima - polaznicima radionica u Svečanoj dvorani Aula magma Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
Svečanost su svojom nazočnošću uveličali predstavnici Istarske županije i Grada Pule na čelu s pročelnicama upravnih odjela za zdravstvo i socijalnu skrb pri Županiji, odnosno Gradu; prof. Sonja Grozić-Živolić i prof. Silvija Hrelja; te koordinatorica za prioritet KVB pri IŽ, dr. Ljubomira Radolović.

Tijekom svečanosti dr. Katačić je predstavila rezultate rada radionica. Kontrolnim mjerenjima pronađen je povišen krvni tlak kod četiri studenta. Četiri osobe su imale povišeni kolesterol u krvi, a kod dvije su izmjerene granične vrijednosti. Tijekom radionica 57% studenata je povećalo svoj unos voća i povrća, 19% njih je smanjilo upotrebu nezdravih masnih kiselina, 37% polaznika je stvorilo naviku redovite uporabe obične vode za piće, a 15% njih je poradilo na povećanju tjelesne aktivnosti.

Fotografije

Izjave studenata iz evaluacije programa